- Stikk mange hull gjennom skinnet på auberginene med tennene på en gaffel. Dette forhindrer at de eksploderer under stekingen.
- Stek auberginene ved 180 C i 1 time, snu de av og til. Avkjøl.
- Del de kalde auberginene og skrap ut kjøttet.
- Legg auberginekjøttet i en sikt og press ut mest mulig av den litt bitre saften.
- Ha auberginen i hurtighakkeren/blenderen sammen med resten av ingrediensene, unntatt olje og yoghurt. Kjør til en jevn puré og ha i oljen litt etter litt, mens du lar maskinen gå på sakte fart.
- Ta opp auberginepuréen og rør i yoghurten.
- Smak til med mer krydder og eventuelt litt sukker hvis du synes det smaker for skarpt.
Legg retten på serveringsfat og pynt med oliven og persille.
Server ferskt brød eller pitabrød til denne greske retten.
Se våre andre oppskrifter med aubergine