Frijoles refritos serveres med nachos chips, men kan også brukes som en rett i seg selv. Hvis du ønsker den vegetarisk, må du bruke olivenolje.
Frijoles refritos serveres med nachos chips, men kan også brukes som en rett i seg selv. Hvis du ønsker den vegetarisk, må du bruke olivenolje.
Ajvar er en paprikadipp eller -saus som du kan bruke i mange forskjellige sammenhenger.
Tomatchutney smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter. Og et glass hjemmelaget chutney er morsom gave når du har laget den selv
Chutney er mest kjent som det kryddersterke «syltetøyet» som serveres sammen med indisk mat. Det er også et veldig artig følge til assortert ost eller til spekemat.
Chutney laget med stikkelsbær bruker du som tilbehør til kjøtt eller fisk. Passer også veldig godt til ost og kjeks.
Denne salsaen er både sterk og god med både ancho og guajillo-chili.
Salsa er tilbehøret til taco og andre meksikanske retter. Her er den med avokado
Salsa er enkelt å lage selv. Her har du oppskriften på en skikkelig sterk en.
Labneh er en selvfølge sammen med meze - libanesisk tapas.
Her oppskriften på en salsa som ikke brenner på tunga. Server den til fredagstacoen sammen med nachos eller som tilbehør til pølser, og annen grillmat.
Denne oppskriften på Tzatziki er veldig enkel å lage og samtidig tilsvarende deilig. Den passer veldig godt til både grillet kjøtt og fisk, og selvfølgelig på koldtbordet som dip.
En riktig deilig oppskrift får du her og navnet tilsier kommer den ikke til å brenne i munnen.
Nydelig vegansk dip med ovnsbakt paprika, valnøtter og en liten touch hvitløk.
Plommer er deilig å spise som de er. Men du kan lage noe ekstra godt av de også, nemlig plommechutney.
Lag en frisk og spennende eplechutney med honning, hvitløk, ingefærrot, karve og kanel. Eplechutney passer blant annet veldig godt til vilt.
Det er så enkelt å lage salsaen selv. Den smaker mye bedre enn den du kjøper
Det er så enkelt å lage din egen tacosaus. Og ikke minst, den holder seg i kjøleskapet i minst to uker.
Hjemmelaget sriracha er den spicy chilisausen alle kokker sverger til.
Raita er den indiske kusinen til tzatziki, en deilg svalende yoghurtdressing som er perfekt følge til sterk mat og krydrede grillretter.