- Kakebunn:
Ha margarin og sukker i en bakebolle og visp hvitt. Rør deretter inn én og én eggeplomme om gangen. - Bland hvetemel, bakepulver og melk inn i røren. Bre kakerøren utover en langpanne dekket med bakepapir. Det er svært vanskelig å få kaken hel ut av langpannen uten bakepapir.
- Det går også an å benytte smør i kakebunnen.
- Marengs:
Ha eggehvitene i en bakebolle og pisk nesten stive. Ha i sukker og pisk helt stiv. Fordel marengs over kakerøren og dryss over hakkede mandler. - Stek kaken i ca. 30 minutter midt i ovnen ved 160°C. Kaken er ferdigstekt når marengsen er litt gyllenbrun.
- Fyll:
Mens kaken steker ordnes fyllet, bland vaniljekremen med stivpisket krem. Det går også an å benytte vaniljesaus på pose, følg anvisningen på pakken for tilberedning.
Tips:
Dersom kaken lages noen dager i forkant av servering, legg nederste kakehalvdel med marengsen vendt ned mot kakefatet og smør vaniljekremen på selve kakebunnen, andre kakehalvdel legges deretter oppå med marengsen opp. Da holder marengsen seg sprø enda lenger.
Mange foretrekker romkrem i Kvæfjordkaka - den lager du slik
- Montering:
La kaken avkjøles på rist før den deles i to, midt på. - Fjern forsiktig bakepapiret, det er lettest å gjøre når kaken er delt i to.
- Fordel vaniljekremen på den ene halvdelen og legg den andre halvdelen på toppen.
Verdens beste holder seg godt i kjøleskapet og smaker like godt flere dager i etterkant. Men det spørs om det blir noe igjen av denne deilige kaken.