Marengskake med krem, karamell og krokan
Foto: ola_p

Marengskake med krem, karamell og krokan

Dette er en kake der krokan spiller en hovedrolle i sammen med marengsen. Du får brukt både eggehviter- og plommer. Med andre ord, ingen ting går til spille, og hver munnfull er en fryd.

Fremgangsmåte

Marengsbunn:
Finn frem en helt ren bolle. Pisk eggehviter stive. Tilsett eddik, sukker og maisenna og pisk videre til du får en blank og stiv marengs.

Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut marengsen i tre sirkler på ca 22 cm. Stek bunnene i ovnen ved 150 grader i 1 time.

Vaniljekrem:
Lag vaniljekrem selv eller bruk ferdig fra butikken. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i vaniljekremen slik at den er jevnt blandet.

Karamellsaus:
Smelt og brun sukkeret i en kasserolle. Avkjøl litt, og spe med kokende melk. Pisk eggeplommene med 1 ss sukker. Avkjøl karamellmassen noe, og rør litt karamell av gangen inn i eggedosisen. Varm det opp til det tykner. Avkjøl.

Krokan:
Varm smør og honning og en klype salt i en tykkbunnet panne. Rør godt mens det varmes opp og rør inn mandlene. De skal glaseres og ikke brennes. Ha på et bakepapir for avkjøling. Bryt opp og fordel i tre boller.

Montering:
Legg en bunn på et kakefat. Fordel en tredel av kremen oppå. Dryss over en tredel av mandlene. Du kan også tilsette tørket eller frisk frukt etter smak. Gjenta med de to siste bunnene. Hell over karamellsaus på toppen.

Har du lyst på en annen kake finner du veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting
Dagens rett

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting

For kokt oksetunge trives veldig godt i en frisk og syrlig salat som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her