Marengskake med krem, karamell og krokan
Foto: ola_p

Marengskake med krem, karamell og krokan

Dette er en kake der krokan spiller en hovedrolle i sammen med marengsen. Du får brukt både eggehviter- og plommer. Med andre ord, ingen ting går til spille, og hver munnfull er en fryd.

Fremgangsmåte

Marengsbunn:
Finn frem en helt ren bolle. Pisk eggehviter stive. Tilsett eddik, sukker og maisenna og pisk videre til du får en blank og stiv marengs.

Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut marengsen i tre sirkler på ca 22 cm. Stek bunnene i ovnen ved 150 grader i 1 time.

Vaniljekrem:
Lag vaniljekrem selv eller bruk ferdig fra butikken. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i vaniljekremen slik at den er jevnt blandet.

Karamellsaus:
Smelt og brun sukkeret i en kasserolle. Avkjøl litt, og spe med kokende melk. Pisk eggeplommene med 1 ss sukker. Avkjøl karamellmassen noe, og rør litt karamell av gangen inn i eggedosisen. Varm det opp til det tykner. Avkjøl.

Krokan:
Varm smør og honning og en klype salt i en tykkbunnet panne. Rør godt mens det varmes opp og rør inn mandlene. De skal glaseres og ikke brennes. Ha på et bakepapir for avkjøling. Bryt opp og fordel i tre boller.

Montering:
Legg en bunn på et kakefat. Fordel en tredel av kremen oppå. Dryss over en tredel av mandlene. Du kan også tilsette tørket eller frisk frukt etter smak. Gjenta med de to siste bunnene. Hell over karamellsaus på toppen.

Har du lyst på en annen kake finner du veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her