Rødbetterte med chevre og karamelisert løk
Foto: buddyb76

Rødbetterte med chevre og karamelisert løk

Denne herlige vegetarretten gjør seg godt på festbordet. Lag ekstra mye, for her er det ikke bare vegetarianerne som vil forsyne seg.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200C. 

Rens og skjær løken i tykke skiver. Varm olje og smør i en tykkbunnet kjele på middels-lav varme. Legg i løk, salt og sukker, og stek mens du rører innimellom i ca. 25 minutter. Når løken er helt myk og har begynt å bli gyllen i fargen tilsetter du hvitvin. Stek i ytterligere 10-15 minutter mens du fortsetter å røre til vinen har fordampet og løken har blitt klissete og karamellisert. Plasser på en tallerken, og tørk løken lett med kjøkkenpapir. 

Ta paideigen ut av kjøleskapet og plasser på et stekebrett med bakepapir. Strø karamellisert løk over bunnen, og la det være 1 cm fra kanten. Arranger rødbetskiver og chevreskiver oppå løken, la de overlappe litt og være i et lag,  strø pinjekjerner og timianblader over. Brett kantene over, og plasser i fryseren i 10 minutter.

Ta paien ut av fyrseren, pensle med sammenvispet egg før den stekes i ovnen i 40-55 minutter midt i ovnen til den er gyllen og gjennomstekt. La hvile i 10 minutter før du serverer med Rosenkålsalat med mandler og parmesan og Hasselback-gresskar med lønnesirup & pecanglaze

Tips: 
Lag gjerne karamellisert løk dagen i forveien - plasser den da i en lufttett boks med kjøkkenpapir så den får tørket av seg. Da er det enkelt å sette sammen terten dagen den skal serveres.

Her finner du flere deilige vegetarretter til jul

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her