Forvarm ovnen til 200C.
Plasser de to gresskarbitene på et stekebrett med bakepapir. Gni dem inn med olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i 15-20 minutter til gresskaret er mykt nok til å kutte med en kniv.
Plasser to spisekniver på hver av gresskarets langsider - dette gjør det lettere å ikke kutte helt igjennom gresskaret. Snitt gresskaret med 0.5cm avstand, pensle lett med olivenolje og krydre med muskat og kanel. Stek videre i 20 minutter,
Lag glaze ved å varme smør, lønnesirup og pekannøter i en stekepanne over medium varme. La blandingen småkoke, før du trekker pannen av varmen, tilsett straks timian, og la avkjøles.
Ta gresskaret ut av ovnen etter 20 minutter og drypp halvparten av glazen over de to delene. Stek gresskaret i videre 20-30 minutter til det er mørt.
Løft forsiktig gresskaret over på et serveringsfat og drypp resten av glazen over og topp med granateplekjerner. Server straks.
Her finner du flere deilige vegetarretter til jul
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig