Forvarm ovnen til 200C.
Ha søtpoteterningene over på et stekebrett med bakepapir. Dryss med olivenolje, salt og pepper.Stek i 10 minutter, før du snur på bitene og steker videre i 10 minutter til. Repeter, og stek videre i 10 minutter til søtpotetene er møre. Avkjøl
Mål opp quinoa, ha den over i en sil og skyll godt under rendende vann. Ha quinoaen over i en tykkbunnet kjele over høy varme. Rør godt til quinoaen er tørket. Ha i vann og grønnsaksbuljong, rør godt, skru ned varmen til lav og la koke til alt vannet har fordampet, ca 10 minutter. Avkjøl.
Lag dressingen ved å vispe alle ingrediensene godt sammen. Smak til med salt pepper og honning.
Bland de avkjølte søtpotetene og quinoaen i en bolle, hell dressingen over og bland godt. Tilsett finsnittet grønnkål, vårløk, gresskarkjerner og granateplekjerner. Bland godt, og server straks.
Tips:
Lag quinoa, dressing og bak søtpotet dagen før, da er denne lekre salaten ferdig på 1-2-3.
Her finner du flere deilige vegetarretter til jul
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig