Provençalsk salat med egg og skinke
Foto: Synøve Dreyer

Provençalsk salat med egg og skinke

Ingredienser

6 egg
12 skiver spekeskinke
100 g sjalottløk
350 g aspargesbønner
2 ss lyse rosiner eller korinter
½ sitron
6 ss olivenolje
2 ss søt vin eller sherry
1 ss balsamicieddik eller rødvinseddik
1 grønn chili
1 ts malt koriander
salt og kvernet pepper
½ sitron til pynt

Fremgangsmåte

Kok eggene i 6-8 minutter til de er "smilende". Avkjøl eggene og del i to.

Del sjalottløken i to hvis de er store. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre, ca. 2 minutter.
 
Gi bønnene og rosinene et raskt oppkok i godt saltet vann, ca. 1 minutt. Avkjøl raskt i iskaldt vann (gjerne med isbiter) og la dem renne godt av seg.

Bland sitronsaft og -skall med olje, vin, eddik, hakket chili og koriander. Smak til med salt og pepper.

Legg opp aspargesbønner, løk, egg og skinke på et stort serveringsfat. Hell dressingen over grønnsakene og server straks.
 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her