Marinert agurksalat med granateple
Foto: Hot chokolate media

Marinert agurksalat med granateple

Fremgangsmåte

Oljemarinade:
Finstrimle rødløk og vårløk. Finhakk hvitløksfeddene.

Vask sitronen godt og riv skallet av den ved å bruke et zesterjern eller det fineste på et rivjern.

Da får du bare med deg den ytterste gule delen av skallet og ikke det hvite som er veldig bittert.

Bland alt dette sammen med oljen. Ha i hvitvinseddik og saften fra sitronen.

Salaten:
Vask agurken og del den opp i staver på 4x1 cm eller i lange strimler.

Ta ut kjernene i granateplet. Det gjør du ved å skjære rundt skallet i granateplet med en skarp kniv.Deretter brekker du opp granateplet i biter og tar ut kjernene.

Bland sammen agurk, granateplekjerner, oregano og oljemarinade. Smak til med nykvernet salt og pepper og servert.

Flere gode salater finner du her

Tips: Denne salaten passer godt som tilbehør til grillmat, asiatiske retter, til sommerens fisk- og skalldyrretter, eller er deilig på egen hånd.

Dress opp salaten med disse dressingene

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting
Dagens rett

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting

For kokt oksetunge trives veldig godt i en frisk og syrlig salat som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her