Marinert agurksalat med granateple
Foto: Hot chokolate media

Marinert agurksalat med granateple

Fremgangsmåte

Oljemarinade:
Finstrimle rødløk og vårløk. Finhakk hvitløksfeddene.

Vask sitronen godt og riv skallet av den ved å bruke et zesterjern eller det fineste på et rivjern.

Da får du bare med deg den ytterste gule delen av skallet og ikke det hvite som er veldig bittert.

Bland alt dette sammen med oljen. Ha i hvitvinseddik og saften fra sitronen.

Salaten:
Vask agurken og del den opp i staver på 4x1 cm eller i lange strimler.

Ta ut kjernene i granateplet. Det gjør du ved å skjære rundt skallet i granateplet med en skarp kniv.Deretter brekker du opp granateplet i biter og tar ut kjernene.

Bland sammen agurk, granateplekjerner, oregano og oljemarinade. Smak til med nykvernet salt og pepper og servert.

Flere gode salater finner du her

Tips: Denne salaten passer godt som tilbehør til grillmat, asiatiske retter, til sommerens fisk- og skalldyrretter, eller er deilig på egen hånd.

Dress opp salaten med disse dressingene

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her