Tiradito med skrei
Aperitif

Tiradito med skrei

Tiradito er en peruansk vri på sashimi, med en deilig krydret sitrussaus. Dette er lett, enkel og smaksrik middag.

Fremgangsmåte

  1. Fisk som skal brukes til Tiradito, ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis).
  2. Bland sammen limejuice, aji amarillo paste og ponzusaus til en dressing. Smak til med mirin eller honing. 
  3. Skjær slangeagurk i tynne bånd med en ostehøvel eller mandolin. Finsnitt det grønne på vårløken.
  4. Skjær fisken i syltynne sashimi skiver og legg dem pent på en tallerkenen. Krydre med maldonsalt.
  5. Plasser bånd av agurk pent i midten. Pynt med vårløk, sesamfrø og nykvernet pepper.
  6. Hell tiradito dressingen over rett før servering, eller server i en mugge på bordet så gjestene kan forsyne seg selv. 
  7. Tradito kan serveres som den er eller med frityrstekte maistortillas - stek maistortillasen i rikelig med olje til den blir sprø, la renne av på kjøkkenpapir. 

Les mer om cevichetradisjonen her

Her finner du flere spennende oppskrifter på ceviche 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 toppviner fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

7 toppviner fra Toscana

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her