- Fisk som skal brukes til Tiradito, ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis).
- Bland sammen limejuice, aji amarillo paste og ponzusaus til en dressing. Smak til med mirin eller honing.
- Skjær slangeagurk i tynne bånd med en ostehøvel eller mandolin. Finsnitt det grønne på vårløken.
- Skjær fisken i syltynne sashimi skiver og legg dem pent på en tallerkenen. Krydre med maldonsalt.
- Plasser bånd av agurk pent i midten. Pynt med vårløk, sesamfrø og nykvernet pepper.
- Hell tiradito dressingen over rett før servering, eller server i en mugge på bordet så gjestene kan forsyne seg selv.
- Tradito kan serveres som den er eller med frityrstekte maistortillas - stek maistortillasen i rikelig med olje til den blir sprø, la renne av på kjøkkenpapir.
Les mer om cevichetradisjonen her
Her finner du flere spennende oppskrifter på ceviche