Thai-vårruller
Apéritif

Thai-vårruller

Thai-vårruller smaker himmelsk og du lager de hjemme uten problemer.

Fremgangsmåte

  1. Vårrullpannekakene legges til tining i et kjøkkenhåndkle.
  2. Vermicellien avrennes og skjæres i 4 cm lengder. La soppen avrennes, fjern stilkene og finhakk sopphattene.
  3. Bland sopp og vermicelli med krydderurtene, grønnsakene og kjøttet. Tilsett fiskesaus og bland alt godt sammen.
  4. For å lage små vårruller skjæres pannekakene i fire. Ta dem fra hvernadre og dekk til med kjøkkenhåndkle igjen.
  5. Legg en skjefull med fyll i hjørnet på hver pannekake og brett hjørnespissene over. Brett inn sidene over fyllet og rull sammen oppover mot spissen. Fukt spissen og brett den ned.
  6. Til store vårruller brukes pannekakene hele.
  7. Varm olje i en frityrgryte eller wokpanne. Ha en rist dekket med kjøkkenpapir stående klar.
  8. Når oljen er varm, legg forsiktig tre eller fire vårruller nedi, og stek til de er gyllenbrune. Legges på risten til avrenning.
  9. Legg vårrullene på en tallerken og pynt med koriander- eller persillekvaster.
  10. Serveres med en bolle søt Thai chilisaus.

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her