Suppe med linser og pasta (Zuppa di Lenticchie e Pastina) (Italia)

Fremgangsmåte

Ha linsene i en stor kjele. Knus ett av hvitløkfeddene, og ha det i linsene. Hell på vann og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter eller til linsene er så vidt møre, mens du rører av og til. Hell av kokevannet, ta ut hvitløken og legg den til side. Skyll linsene under springen og la dem renne av seg.

Varm 2 ss av oljen sammen med halvparten av smøret i en stor kjele. Tilsett løk og selleri og la det surre over svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter eller til de er myke.

Knus resten av hvitløken, skrell og mos hvitløken fra kokevannet. Bland det i grønnsakene sammen med resten av oljen, tomatpuré og linser. Rør om, tilsett kraften, friske urter, salt og pepper. Kok opp under omrøring. La retten småkoke i 30 minutter mens du rører av og til.

Tilsett pastaen og la koke opp under omrøring. La det småkoke under stadig omrøring i 7-8 minutter eller etter anvisningen på pakken. Ha i resten av smøret og smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, med et dryss av urter.

Denne landsens grønnsaksuppen er god og varmende om vinteren, og kan serveres med granarybrød eller italiensk brød med sprø skorpe.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her