Suppe av tomater, poteter og grønne bønner (Sopa de feijão verde à moda da Beira) (Portugal)

Fremgangsmåte

Varm olivenoljen i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og fres den i 8-10 minutter, til den er mør. Ha i tomater og poteter og stek under omrøring i 3-5 minutter, til alt er godt blandet. Ha i kraft, skru på sterk varme og kok opp. Skru på svak varme og la det småkoke under lokk i ca 20 minutter, til potetene er helt møre. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt.

Arbeid i omganger: Øs suppen opp i en food processor eller hurtigmikser og kjør til suppen er jevn. Ha suppen tilbake i kjelen.

Kok opp en kjele trekvart full med saltet vann. Ha i grønne bønner og kok i ca 5 minutter til de er møre, men samtidig sprø. La bønnene renne av, og ta vare på litt av kokevannet til bruk i suppen, hvis den blir for tykk.

Varm opp suppen igjen og smak til med salt og pepper. Ha i de grønne bønnene og la det småkoke på middels varme i ca 5 minutter til alt er gjennomvarmt. Tynn ut med kokevannet til bønnene hvis det er nødvendig.

Øs opp i varme suppeboller og pynt med hakket mynte hvis du ønsker. Server med en gang.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her