Sobanudler med sesamfrø (Marias Salt og Søtt)
Marte Kvello

Sobanudler med sesamfrø (Marias Salt og Søtt)

Ingredienser

75 g sesamfrø
salt
250 gram sobanudler (fåes i endel innvandrerbutikker og velassorterte matvareforretninger)
2 ts riseddik
2 ss soyasaus
2 ts honning
2 ts sesamolje
4-5 vårløk, skåret i tynne skiver/ringer

Fremgangsmåte

  1. Sett på en kjele med vann til koking, ha i litt salt.
  2. Kok sobanudlene etter anvisning på pakken.
  3. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på nokså høy varme til de blir gyllenbrune. Ha dem over i en bolle eller på en tallerken.
  4. Ha noen isbiter i en bolle, og fyll på med iskaldt vann. Når nudlene er ferdigkokte, hell dem over i en dørslag og la vannet renne av. Ha dem så rett over i bollen med isvann, slik at de avkjøles så raskt som mulig. (Dette for å unngå at de skal fortsette å "koke" og derfor bli slappe og vassne i smaken.) La dem renne av i dørslaget igjen.
  5. Bland eddik, soyasaus, honning og sesamolje i en bolle (som får plass til nudlene etterpå).
  6. Ha nudler og vårløk i bollen, og bland alt godt.
  7. Ha i sesamfrøene og bland igjen.
    Tips: Ideellt sett skal dette nå stå i en halvtimes tid for at smakene skal få satt seg, men det er ikke strengt tatt nødvendig.

Sendt inn av Marte Kvello

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser
Dagens rett

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser

Enkelt, velsmakende og kjernesunt er stikkordene for dagens supre oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her