Nå skal deigen heve i 2 timer og strekkes og brettes underveis.
Du trenger fire vanlige terrakottakrukker som rommer ca. 5 dl hver, slike som du ellers bruker til de små plantene dine.
Del den ferdig hevete deigen i 4 like store emner. Klipp bakepapir i 4 firkanter som passer ned i krukkene. Pensle papiret godt med olje og trykk det ned krukkene, pass på at papiret fyller hele krukken innvendig. Legg et deigemne i hver krukke.
Legg et klede over de fire krukkene og sett til heving. La heve til deigen er dobbelt så stor. Dette kan ta fra 1 til 2 timer, avhengig av hvor varmt det er i rommet. Pensle de ferdige brødene med rosmarinolje og strø med maldonsalt rett før steking.
Sett brødene i varm stekeovn på 230 °C. Stek i ca. 30 minutter til brødene høres hule ut når du banker på dem.
Oppskriften er hentet fra Bakeboka, finalist i Beste Norske Kokebok 2013, signert Sverre Sætre
Alle kan bli en dyktig brødbaker
Er du klar for å prøve surdeig?
Brød kan bakes i krukke - må prøves
Dette brødet er som et måltid i seg selv
Ost i loffdeigen gir ekstra smak
Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt
Rug og spelt gir maksimalt med smak
Se alle våre andre gode brødoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig