Vørterbrød - Vørterkake
Brodogkorn.no

Vørterbrød - Vørterkake

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i romtemperert vørterøl. Tilsett salt og siktet hvetemel til en løs fordeig. La fordeigen heve i ca 30 minutter. Rør sirupen ut i varm melk. Avkjøl til ca 37 °C. Tilsett sirup/melkeblandingen og resten av ingrediensene bortsett fra rosinene i samme bolle som fordeigen.
Elt deigen til den er fast og smidig. La deigen få heve til dobbelt størrelse. Elt deigen en gang til og tilsett rosiner. Del deigen i to eller tre, og form til avlange eller runde vørterbrød. Tilsett om nødvendig litt mer mel slik at de holder formen og ikke siger utover. Legg vørterbrødene på plate kledd med bakepapir og etterhev i 30 minutter. 

Pensle med lunkent vann før vørterbrødene settes i ovn og stekes på ca 180 °C i 45 – 50 min. Pass stekingen godt slik at brødene ikke blir for mørke. Reguler eventuelt temperaturen noe ned mot slutten av steketiden eller dekk brødene med et matpapir. 

Tips:
For å få en blank overflate: Kok opp 1 dl vann tilsatt 1 ts potetmel. Pensle overflaten på vørterbrødene idet de skal ut av ovnen. La dem gjerne få stå litt med åpen dør slik at skorpen tørker igjen. Avkjøl på rist.

 

 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

Smak hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Den 02. april kan du smake 5 sider kombinert med tre småretter, så du selv kan oppleve hvor nydelig sider fra Hardanger er til mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her