Grove brytebrød med kesam
Foto: Frukt.no

Grove brytebrød med kesam

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle og hell over lunkent vann. Rør til gjæren er oppløst. Om du bruker tørrgjær, pisker du denne ut i litt lunkent vann først og så resten. Rør inn kesam og det grove melet tilsatt salt. Rør inn halvparten av hvetemelet og elt deigen til den er smidig.

Dryss inn mer mel til deigen slipper bakebollen, er glatt og ikke kleber.

La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 °C.

Ha deigen i en langpanne (35 x 40 cm) og trykk den utover med melet hånd slik at den dekker bunnen. Skjær deigen i 12-24 ruter med en spiss kniv avhengig av hvor store enheter du ønsker.

La etterheve under plast på et lunt sted i en halv time.

Pensle med lunkent vann.

Stek brødet midt i ovnen i ca 20 minutter og avkjøl på en rist.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
Dagens rett

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren

En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her