Smuldre gjæren i en bolle og hell over lunkent vann. Rør til gjæren er oppløst. Om du bruker tørrgjær, pisker du denne ut i litt lunkent vann først og så resten. Rør inn kesam og det grove melet tilsatt salt. Rør inn halvparten av hvetemelet og elt deigen til den er smidig.
Dryss inn mer mel til deigen slipper bakebollen, er glatt og ikke kleber.
La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Sett stekeovnen på 225 °C.
Ha deigen i en langpanne (35 x 40 cm) og trykk den utover med melet hånd slik at den dekker bunnen. Skjær deigen i 12-24 ruter med en spiss kniv avhengig av hvor store enheter du ønsker.
La etterheve under plast på et lunt sted i en halv time.
Pensle med lunkent vann.
Stek brødet midt i ovnen i ca 20 minutter og avkjøl på en rist.