Vegansk pulled jackfruit taco med kålsalat og avocadokrem
Apéritif

Vegansk pulled jackfruit taco med kålsalat og avocadokrem

Denne deilige og smaksrike retten gjør den enkelt å spise vegansk uansett ukedag.

Fremgangsmåte

Hell laken av jackfruiten og del hver av de små trianglformede bitene i tre mindre trianger. Ha olivenolje i en stor stekepanne og stek løken blank over middels varme. Ha i hvitløksfedd og stek videre i et minutt. Tilsett krydderne, grønnsaksbuljong og hvitvinseddik. Stek videre til all væsken er redusert. Mos jackfruiten med en potetstapper eller bruk to gafler til å rive den i mindre biter. Ha i limeskall og saft. Smak evt til med salt og pepper. 

Lag kålsalaten ved å kutte spisskål i tynne strimler, finsnitt vårløk, koriander og mynte. Visp sammen olivenolje, hvitvinseddik, sukker, salt og pepper til en vinaigrette i en stor bolle. Ha i spisskål, vårløk og urter og bland godt sammen. 

Lag avocadokrem ved å kjøre alle ingrediensene sammen i en blender eller med en stavmikser. 

Varm maistortillasene i stekeovnen eller i en stekepanne. 

Server maistortillas med avocadokrem, kålsalat og pulled jackfruit.

Tips:
Jackfruit kan kjøpes i de fleste asiatiske matvarebutikker. Det står gjerne "Young green jackfruit in brine" på boksen. Ikke kjøp jackfruit i sirup, den er altfor søt og kan ikke brukes til denne retten.

Krydderblandingen kan gjerne erstattes med ditt favoritt tacokrydder. Jackfruit er naturlig ganske søtt, så pass på sukkermengden i ferdig kjøpte tacokrydder. Du må kanskje tilsette litt ekstra syre i form av eddik eller limejuice og smake til med salt. 

Her finner du veldig mange andre spennende vegetar-retter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer

Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere
Dagens rett

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere

Å gratinere er en sikker suksess for en rett - det blir garantert spist opp. Også om du bruker ferdigpasta eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her