Kok oppvann i en stor kjele og tilsett cirka 20 gram havsalt per liter vann.
Skrell aspargesen fra topp til rot med en potetskreller. Knekk av den nederste roten, ca 2-3 cm. Legg aspargesen i kaldt vann mens du lager vinaigretten.
Bland finhakket sjalottløk, honning, sennep og hvitvinseddik i en bolle. Pisk inn olivenolje i en tynn stråle til en god vinaigrette. Hvis man syns den er for skarp, sur søt, kan man tilsette mer olje så den blir mildere. Bland inn valnøtter.
Bland nyr med koriander og smak til med salt.
Kok aspargesen i det salte vannet i 3 minutter, del i 2 og grill eller karamelliser i en varm stekepanne.
Anrett aspargesen på tallerken og hell vinaigrette over det hele. Topp med nyr og pynt med koriander eller kjørvel.
Les mer om Svein Erik Renaa, RE-NAA og Tysk vin her
Her finner du mange deilige retter med asparges
Se alt det gode du kan lage med brokkoli
Her finner du mange vegetarretter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig