Asparges:
Kok opp vann i en stor kjele og tilsett cirka 20 gram havsalt per liter vann.
Skrell aspargesen fra topp til rot med en god skreller. Knekk av den nederste roten,ca. 2-3 cm. Legg aspargesen i kaldt vann og lag sausen i mellomtiden.
Kok aspargesen i det saltede vannet ca 3 minutter. Del den kokte aspargesen og topp med parmesan ost og smeltet smør. Grill i ovnen til det blir gyllent, ca 2-3 minutter. Anrett den varme aspargesene på varme tallerkener med sitrus filetene, granskudd, engsyre og hell sausen over.
Maltaise sabayonne:
Kok opp finhakket sjalottløk og sitrusjuicen og la det småkoke i 5 minutter. Fjern fra varmen og tilsett 1/2 dl kaldt vann og eggeplommer. Pisk først til luftig konsistens uten varme og deretter på varmen til massen er luftig og kremet. Tilsett smøret litt etter litt, og til slutt sitronsaft, kajennepepper og salt. Må ikke koke. Hold sausen varm og tilsett litt vann hvis den tykner.
Les mer om Svein Erik Renaa, RE-NAA og Tysk vin her
Her finner du mange deilige retter med asparges
Her finner du mange vegetarretter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig