Asparges Maltaise
Sven Erik Renaa, RE-NAA

Asparges Maltaise

Fremgangsmåte

Asparges:
Kok opp vann i en stor kjele og tilsett cirka 20 gram havsalt per liter vann.

Skrell aspargesen fra topp til rot med en god skreller. Knekk av den nederste roten,ca. 2-3 cm. Legg aspargesen i kaldt vann og lag sausen i mellomtiden.

Kok aspargesen i det saltede vannet ca 3 minutter. Del den kokte aspargesen og topp med parmesan ost og smeltet smør. Grill i ovnen til det blir gyllent, ca 2-3 minutter. Anrett den varme aspargesene på varme tallerkener med sitrus filetene, granskudd, engsyre og hell sausen over.  

Maltaise sabayonne:
Kok opp finhakket sjalottløk og sitrusjuicen og la det småkoke i 5 minutter. Fjern fra varmen og tilsett 1/2 dl kaldt vann og eggeplommer. Pisk først til luftig konsistens uten varme og deretter på varmen til massen er luftig og kremet. Tilsett smøret litt etter litt, og til slutt sitronsaft, kajennepepper og salt. Må ikke koke. Hold sausen varm og tilsett litt vann hvis den tykner. 

Les mer om Svein Erik Renaa, RE-NAA og Tysk vin her

Her finner du mange deilige retter med asparges

Her finner du mange vegetarretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Sven Erik Renaa, RE-NAA

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer

Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere
Dagens rett

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere

Å gratinere er en sikker suksess for en rett - det blir garantert spist opp. Også om du bruker ferdigpasta eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her