Portugisisk kålsuppe med chorizo, potet og bønner
Foto: martinturzak

Portugisisk kålsuppe med chorizo, potet og bønner

Denne herlige suppen er inspirert av den portugisiske kålsuppen Caldo Verde. For ekstra fylde og næring har vi tilsatt både chorizo og hvite bønner - perfekt for mørke kvelder.

Fremgangsmåte

  1. Varm opp olje i en stor støpejernsgryte over medium-høy varme. Ha i chorizo og stek til den slipper all oljen og er gyllen, ca 8 minutter.
  2. Ta chorizo ut av pannen, men ikke oljen, og sett til side.
  3. Ha i løken og stek den blank, ca 5 minutter, før du tilsetter hvitløk, gulrot og selleri og steker til grønsakene er møre, ca 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  4. Tilsett hvitvin, rør godt og la vinen redusere til halvparten av mengden.
  5. Tilsett så kyllingkraft og poteter, og kok møre ca 15 minutter.
  6. Ha så i hvite bønner og finsnittet savoykål og kok videre til kålen faller sammen og bønnene er gjennomvarme, ca 2 minutter. 

Fordel i skåler og server straks med godt brød og smør. 

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her