Skjær/knekk bort den nederste delen på aspargesen.
Skrell aspargesen og del dem i grove biter. Legg toppene til side, kok dem noen få minutter i lettsaltet vann og avkjøl i iskaldt vann.
Ha posen med aspargessuppe i en kjele og spe med vann, vin og matfløte. Kok opp. Ha i aspargesbitene.
La suppen koke noen minutter til aspargesen er mør. Tilsett koriander og kjør aspargessuppen glatt med en stavmikser.
Ha i en eggeplomme og rør om. Ikke la suppen koke etter at du har hatt i eggeplommen. (Lages suppen på forhånd, og skal serveres varm, tilsettes eggeplommen når den varmes opp igjen).
Smak til med sitronsaft og krydder.
Suppen smaker like godt varm som kald.
Server suppen i små glass sammen med sprø butterdeigsnipper med speket kalkunfilet og aspargestopper.
Her er mange oppskrifter med asparges
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig