Hakk sjalottløken og stek den over middels høy varme i rikelig med godt setersmør eller meierismør, til den er gylden. Smøret er med på å sette smak på retten, så bruk rikelig.
Hakk hvitøk og ha i pannen, la den surre litt før du har i finhakket chili og ingefær.
Tilsett da kokosmelk, fløte, og melk. Ha i chilipaste.
Knus sitrongresset med flatsiden av en kniv og ha i suppen. Tilsett limebladene og kok opp.
La dette stå å putre på lav varme til det har kokt litt inn og tyknet.
Ta ut sitrongresset og limebladene av suppen 30 min før gjestene kommer.
Kapp kongekrabben i passende biter, husk det skal være i en suppe, klipp opp skallet på den ene siden, og legg i suppen.
Stek scampi og breiflabb, skåret i passende biter, i godt med smør. Mariner gjerne disse litt i en søt chilisaus først. Disse skal bare stekes med omhu, breiflabb og scampi tåler lite varme.
Smak suppen til med fiskesaus og øyster saus.
Kutt opp vårløk, koriander og basilkum, og legg i suppen fem minutter før servering, rør rundt en gang. Vi ønsker at friskheten skal bevares, ikke noen lengre varmebehandling av disse da vi ønsker å beholde sprøheten og friskheten.
Smak til suppen med chilisaus og palmesukker rett før servering og dryss over finhakkede friske urter.
Lær hvordan du lager fiskekraft her
Lær hvordan du lager fiskekraft her
Se mange flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig