Alle ingrediensene til tapenaden kjøres i mikser, smakes til med salt og pepper.
Tomatene legges i en ildfast form.
I en bolle mikser du sammen olje, sjalottløk, sitron eller eddik, sukker, salt og pepper. Hell dette over og bak tomatene i ovnen på 110 grader i ca en time. Ta dem ut, tilsett kapers og vårløk, og rør lett rundt. Dryss over finhakket basilikum rett før servering.
Ueren fileteres og skrapes godt i skinnet for å få vekk alle skjellene. Skinnet snittes deretter fint med en sylskarp kniv.
Stek fisken i middels varm olje i en panne. Krydres med salt og pepper. Stek den bare på skinnsiden, slik at den blir helt sprø.
Rett før servering has smøret i panna, og fileten stekes et kort øyeblikk på den skinnløse siden.
Anrett den stekte fisken på tallerkenen, med tomatsalaten rundt.
Riv basilikumen fint og dryss den over. Tapenaden legges rundt med en skje eller ved bruk av en liten sprøytepose.
Flere oppskrifter laget av Ole Martin Alfsen
Ole Martin Alfsens ølkokte oksekjaker med potetpuré
Ole Martin Alfsens brokkolisalat