Fisk:
Krydre og frys spekket. Lag små lommer i fisken med en tykk pinne og press spekket i hullene. Krydre og brun fileten i litt olje. Stek ferdig i forvarmet ovn ved 150 grader.
Pistou med sennep:
Knus hvitløken, sennep og salt i en morter til det blir en puré.
Tilsett basilikumbladene og fortsett med å knuse til det er en grov puré. Bland inn oljen i en tynn stråle til du har en jevn puré.
Oliven- og splittertkompott:
Skyll ertene og dekk med kraft. Kok opp og skum av. La det småkoke i 20 minutter. Tilsett hvitløk, sjalottløk og la det koke i 10 minutter til. Ha så i selleri og oliven og la dette småputre i 5 minutter til. Bland inn smør og estragon ved servering, smak til.
Løk og gulrot:
Løken deles i tykke skiver. Brun løk og gulrot i en varm panne med litt av spekket. Skru så ned og la det surre til det er mørt. Smak til med sitron, salt og pepper.
Før severing:
Legg opp som på bildet. Drisle godt med fersk olivenolje over retten.
Tips:
Hvis du ikke får tak i marinert spekk, kan du fettet fra en bit lettsaltet flesk. Bare husk at det kan være ganske salt.
Lyst til å lage noen annet med steinbit så finner du oppskriftene her
Se det store utvalget i fiskeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig