Mulligatawny - Angloindisk kyllingsuppe
Foto: from_my_point_of_view

Mulligatawny - Angloindisk kyllingsuppe

Du husker kanskje mulligatwanysuppen fra grevinnen og hovmesteren? Dette er en herlig og smaksrik kyllingsuppe fra Britisk India med karri, linser og deilig kokosnøtt. Gjør som grevinnen og nyt den med sherry i glasset, eller velg en av våre mange andre drikkeforslag.

Fremgangsmåte

Varm 1 spiseskje stekeolje i en stor støpejernsgryte over middels varme. Tilsett løk, selleri, gulrot og stek blankt. Ha i hvitløk og stek ytterligere 1 minutt.

Dytt grønnsakene til en side av gryten og tilsett den gjenværende 1ss med stekeolje. Dryss garam masala, karri, gurkemeie, spisskummen og cayennepulver, sammen med en god klype salt over oljen og rør sammen til du får en litt tykk paste, før du blander den med resten av grønnsakene.

Rør inn røde linser og kyllingkraft. Skru opp varmen til medium-høy og kok opp suppen. Tilsett så ris, epler og gylne rosiner og skru varmen ned til medium-lav. Dekk gryten delvis med lokk og kok i 15 minutter.

Ha i kokosmelk. (Om du ønsker en glatt suppe kan du kjøre suppen jevn med en stavmikser nå.) Tilsett kyllingen og la den koke i suppen til den er gjennomkokt, ca 7 minutter. Smak til med salt og pepper. Dra gryten av platen og tilsett limejuice. Server suppen med hakket koriander og cashewnøtter. 

Tips:
Mulligatawny kan lages vegansk. Bytt ut kyllingkraft med grønnsakskraft og kylling med gresskar. Gresskaret trenger da en koketid på ca 10-15 minutter. 

Se alt det gode du kan lage med løk i

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag kraftkost som i den italienske fjellheimen - og helt uten kjøtt
Dagens rett

Lag kraftkost som i den italienske fjellheimen - og helt uten kjøtt

Pizzoccheri della Valtellina er navnet på denne tradisjonen fra de italienske Alpene. Som passer perfekt inn i norsk sikringskost også - spesielt nå i februarkulda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sveits’ hemmelige vinskatt
+

Sveits’ hemmelige vinskatt

Sveits er kjent for høye priser, men for vin er det faktisk mulig å finne gode kjøp i både midtre og høyere prisklasse, og viner som konkurrerer med de beste. Graubünden i det østre Sveits er ett eksempel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her