Mulligatawny - Angloindisk kyllingsuppe
Foto: from_my_point_of_view

Mulligatawny - Angloindisk kyllingsuppe

Du husker kanskje mulligatwanysuppen fra grevinnen og hovmesteren? Dette er en herlig og smaksrik kyllingsuppe fra Britisk India med karri, linser og deilig kokosnøtt. Gjør som grevinnen og nyt den med sherry i glasset, eller velg en av våre mange andre drikkeforslag.

Fremgangsmåte

Varm 1 spiseskje stekeolje i en stor støpejernsgryte over middels varme. Tilsett løk, selleri, gulrot og stek blankt. Ha i hvitløk og stek ytterligere 1 minutt.

Dytt grønnsakene til en side av gryten og tilsett den gjenværende 1ss med stekeolje. Dryss garam masala, karri, gurkemeie, spisskummen og cayennepulver, sammen med en god klype salt over oljen og rør sammen til du får en litt tykk paste, før du blander den med resten av grønnsakene.

Rør inn røde linser og kyllingkraft. Skru opp varmen til medium-høy og kok opp suppen. Tilsett så ris, epler og gylne rosiner og skru varmen ned til medium-lav. Dekk gryten delvis med lokk og kok i 15 minutter.

Ha i kokosmelk. (Om du ønsker en glatt suppe kan du kjøre suppen jevn med en stavmikser nå.) Tilsett kyllingen og la den koke i suppen til den er gjennomkokt, ca 7 minutter. Smak til med salt og pepper. Dra gryten av platen og tilsett limejuice. Server suppen med hakket koriander og cashewnøtter. 

Tips:
Mulligatawny kan lages vegansk. Bytt ut kyllingkraft med grønnsakskraft og kylling med gresskar. Gresskaret trenger da en koketid på ca 10-15 minutter. 

Se alt det gode du kan lage med løk i

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her