Minestrone som i Puglia (Minestrone alla Pugliese) (Italia)
Foto: Istock

Minestrone som i Puglia (Minestrone alla Pugliese) (Italia)

Denne smakfulle suppen passer som kveldsmat en mandag, for da kan den lages av skroget etter søndagens kylling. At den drysses med den salte ricotta salata, er typisk for matlagingen i Puglia.

Fremgangsmåte

Brekk opp kyllingskroget og legg bitene i en stor kjele. Ha i løk, gulrot, selleri, pepperkorn og urter, smul opp buljongterningen og ha i en god klype salt. Tilsett kaldt vann så det dekker kyllingen ordentlig, og kok opp over sterk varme.

Skru ned varmen, legg lokket halvveis på og la småkoke i ca 1 time. Ta kjelen av varmen og avkjøl og sil så kraften opp i en ren, stor kjele.

Plukk alt kjøttet fra kyllingbena, skjær det i småbiter og legg til side. Kast skroget og smakstilsetningene.

Kok opp kraften, tilsett pastaen og la det småkoke under stadig omrøring 5-6 minutter eller etter anvisningen på pakken.

Ha i kyllingkjøttet og la det varme opp i noen minutter, til pastaen er ferdigkokt. Smak til med krydder. Serveres varm i oppvarmede skåler, drysset med ricotta salata og mynteblader.

Denne smakfulle suppen passer som kveldsmat en mandag, for da kan den lages av skroget etter søndagens kylling. At den drysses med den salte ricotta salata, er typisk for matlagingen i Puglia.

Se våre andre oppskrifter på minestrone

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser
Dagens rett

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser

Enkelt, velsmakende og kjernesunt er stikkordene for dagens supre oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her