- Marengs: Sett ovnen på 100 °C. Tegn hjerter, tre til hver kake, ca. 10 cm høye, på baksiden av et bakepapir. Smør og mel tegningene.
- Visp eggehviter, eddiksprit og halvparten av sukkeret til luftig eggedosis. Vend forsiktig i resten av sukkeret.
- Smør eller sprøyt massen ut på de smurte og melede tegningene.
- Rester av massen kan brukes til vanlige marengser.
- Stekes midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
- Fyll: Visp fløten, sukkeret og vaniljesukkeret stivt.
- Rør inn bærene og kesamen.
- Montering: Ha fyllet mellom marengsene rett før servering.
- Pynt kakene med litt frukt eller bær som pudres med melis.
Tips: Hvis du vil ha kakene klare på forhånd, kan du pensle marengsene med smeltet (hvit) sjokolade, slik at de ikke bløtes opp av fyllet.
Bak noe skikkelig godt til morsdagen
Har du lyst til å bake en annen kake finner du mange forslag her