I Portugal fanger fiskerne små krabber med spesielt hardt skall i det kalde kystfarvannet. Til denne retten tar de portugisiske kokkene krabbekjøttet ut av skallet, krydrer det og tilsetter maisbrødrasp. Dette for å få mer volum, før de legger fyllet tilbake i skallet. Disse spesielle, små krabbene er ikke å få alle steder.
Sett stekeovnen på 230 C. Smør fire porsjonsformer med rikelig smør.
Smelt 6 ss av smøret i en stekepanne på middels varme. Ha i løken og stek i ca 15 minutter, til den er gyllen. Ta pannen av varmen og ha løken i en bolle.
Ha krabbekjøtt, brødrasp, persille, oliven og majones i bollen og bland godt. Smak til med piri-piri-saus, salt og pepper. Øs krabbeblandingen opp i smurte former. Del resten av smøret i biter og ha litt på toppen av hver form.
Stek i 8-10 minutter, til overflaten er gyllen og innholdet gjennomvarmt. Pynt med sitronbåter og server.
Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig