Cajunkrydder
Bland sammen kryddene og oppbevar i en lufttett boks eller glass
Gumbo
Hakk opp selleri, paprika, løk og hvitløk så den er klar
Roux: Ha oljen og melet i jerngryte på middels varme og stek i 10-15 minutter under omrøring til den er blitt mørk
Ha i selleri, paprika, løk og hvitløk og kok på lav til medium varme under omrøring til grønnsakene er blanke, ca 10 minutter
Ha i cajunkrydder og laurbærblad og kok under omrøring i et par minutter
Bland i kraft, tomatboks og fond og småkok under lokk i 30 minutter
Mens du venter: stek pølser i biter i en stekepanne, legg til side
Stek strimlet kyllinglårfilet i samme pannen med litt cajunkrydder og legg til side
Skjær vekk tuppene på begge sidene på okraen, skjær den i passe biter og bland inn i gumboen, småkok i 30 minutter
Tilsett pølsa, kyllingen og kongerekene og varm opp til kongerekene er ferdige, ca 5 minutter
Serveres med kokt ris
Annet:
Hvis du ikke har andouillepølser kan du bruke merguez eller en annen smaksrik pølse, f.eks. chorizo