Gumbo a la Lloyd

Gumbo a la Lloyd

Fremgangsmåte

Cajunkrydder

Bland sammen kryddene og oppbevar i en lufttett boks eller glass

Gumbo

Hakk opp selleri, paprika, løk og hvitløk så den er klar
Roux: Ha oljen og melet i jerngryte på middels varme og stek i 10-15 minutter under omrøring til den er blitt mørk
Ha i selleri, paprika, løk og hvitløk og kok på lav til medium varme under omrøring til grønnsakene er blanke, ca 10 minutter
Ha i cajunkrydder og laurbærblad og kok under omrøring i et par minutter
Bland i kraft, tomatboks og fond og småkok under lokk i 30 minutter
Mens du venter: stek pølser i biter i en stekepanne, legg til side
Stek strimlet kyllinglårfilet i samme pannen med litt cajunkrydder og legg til side

Skjær vekk tuppene på begge sidene på okraen, skjær den i passe biter og bland inn i gumboen, småkok i 30 minutter
Tilsett pølsa, kyllingen og kongerekene og varm opp til kongerekene er ferdige, ca 5 minutter

Serveres med kokt ris

Annet:

Hvis du ikke har andouillepølser kan du bruke merguez eller en annen smaksrik pølse, f.eks. chorizo

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser
Dagens rett

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser

Enkelt, velsmakende og kjernesunt er stikkordene for dagens supre oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her