- Pisk sammen vann, egg, honning og sitronjuice i en kjele og varm opp til 37 grader. Bland vannblandingen med gjær.
- Ha alt det tørre i en bolle, utenom salt og smør. Ha i gjærblandingen og elt deigen godt sammen. Mot slutten av eltetiden tilsetter du salt og romtemperert smør i terninger.
- Elt deigen 10–15 minutter i maskin, eller 15–25 minutter for hånd, til den slipper bollen.
- La heve til dobbel størrelse. Del deigen i to emner og form to brød (bruk litt olje til å bake ut).
- Ha havregryn på bordet og dypp ene siden av brødet i det. Dypp den andre siden av brødet i linfrø, før du gir det en vri og legger det over på en bakepapirkledt bakeplate. La heve til dobbel størrelse.
- Stek i ca. 30–40 minutter på 200°. Avkjøl på rist.
Tips:
Hele byggryn og helkorn hvete bør bløtlegges før bruk for å unngå å skade tennene.
Her kan du fråtse i oppskrifter på brød
Alle kan bli en dyktig brødbaker
Er du klar for å prøve surdeig?
Brød kan bakes i krukke - må prøves
Dette brødet er som et måltid i seg selv
Ost i loffdeigen gir ekstra smak
Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt
Rug og spelt gir maksimalt med smak
Se alle våre andre gode brødoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig