Rør gjæren ut i lunken yoghurt. Ha i salt, honning, smeltet smør, knuste valnøtter og sesamfrø.
Bland godt sammen og ha i så mye hvetemel at du får en passe fast deig.
La deigen heve under plast på lunt sted til ca. dobbel størrelse.
Elt inn oliven, del deigen i to, og trill hvert emne til brød. Snitt i brødene for å få en fin fasong.
Sett ovnen på 200 grader.
La brødene etterheve på smurt stekeplate eller bakepapir på lunt sted under plast i ca 20 minutter.
Pensles med sammenvispet egg eller vann og stekes nederst i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter.
Avkjøles på rist.
Tips: Saftig, godt brød som kan minne om en deilig sommerferie.
NB! Illustrasjonsfoto
Alle kan bli en dyktig brødbaker
Er du klar for å prøve surdeig?
Brød kan bakes i krukke - må prøves
Dette brødet er som et måltid i seg selv
Ost i loffdeigen gir ekstra smak
Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt
Rug og spelt gir maksimalt med smak
Se alle våre andre gode brødoppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev