Oppskrifter hjemmebakt brød
Dette brødet skal ikke eltes
- 1. Alle kan bli en dyktig brødbaker
- 2. Er du klar for å prøve surdeig?
- 3. Brød kan bakes i krukke - må prøves
- 4. Dette brødet er som et måltid i seg selv
- 5. Ost i loffdeigen gir ekstra smak
- 6. Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt
- 7. Havre er supersunt
- 8. Morsomt og saftig med byggmel
- 9. Rug og spelt gir maksimalt med smak
- 10. Dette brødet skal ikke eltes
Eltefritt grovbrød
Fremgangsmåte
Ha vannet i en plastbolle e.l, og rør ut tørrgjæren i vannet. Tilsett resten av ingrediensene, og bland alt godt sammen. Dekk plastbollen med plast, og la den stå i romtemperatur i 12 – 24 timer.
Etter 12 – 24 timer:
Strø litt mel på et bakepapir, og tøm deigen ut på bakepapiret. Brett deigen inn mot midten et par ganger. La deigen bli liggende på bakepapiret, dekk over med et klede – og la den heve i ca 2 timer. Forvarm ovnen til 250 °C, sammen med jerngryten/ kjelen. Ta jerngryten ut av ovnen, og legg deigen forsiktig ned i den varme gryten. Legg lokket på gryta, og sett den tilbake i ovnen. Etter ca 30 minutter tar du lokket av gryten, og fortsetter stekingen i 20 minutter til.
Ta gryten ut av ovnen, ta brødet ut av gryten. Om du banker på undersiden av brødet skal du høre en «hul» lyd. Om brødet ikke virker helt ferdigstekt, kan du legge det tilbake på risten i ovnen – i noen minutter. Avkjøles på rist.
Her kan du fråtse i oppskrifter på brød
Alle kan bli en dyktig brødbaker
Er du klar for å prøve surdeig?
Brød kan bakes i krukke - må prøves
Dette brødet er som et måltid i seg selv
Ost i loffdeigen gir ekstra smak
Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt
Rug og spelt gir maksimalt med smak
Se alle våre andre gode brødoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
- 1. Alle kan bli en dyktig brødbaker
- 2. Er du klar for å prøve surdeig?
- 3. Brød kan bakes i krukke - må prøves
- 4. Dette brødet er som et måltid i seg selv
- 5. Ost i loffdeigen gir ekstra smak
- 6. Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt
- 7. Havre er supersunt
- 8. Morsomt og saftig med byggmel
- 9. Rug og spelt gir maksimalt med smak
- 10. Dette brødet skal ikke eltes