Gjedde i fløtesaus (Brochet De L´ll À La Créme) (Frankrike)

Fremgangsmåte

Rens fisken godt. Skyll den og tørk med husholdningspapir. Krydre med salt og pepper.

Forvarm ovnen til 230 C. Smør en ildfast form med ca 1 ss av smøret. Spre hakket sjalottløk i bunnen. Legg på fisken og ha på rause smørkllatter. Stekes ca 15 minutter.

Bland krem og vin i en bolle og hell det over fisken i formen. Settes tilbake i ovnen ca 20 minutter til og dryppes ofte.

Ha gjedden over på et serveringsfat og hold den varm. Ha sausen i en kjele og tilsett sitronsaft. Varmes over moderat varme til den tykner. Pisk inn resten av smøret litt etter litt over svak varme for å få en tykk, glatt saus. Ha sausen i en sausnebb og server den for seg til den varme fisken.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her