Diskret Halloween-meny for voksne
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Diskret Halloween-meny for voksne

Fremgangsmåte

Bloody Mary-suppe:
Ha tomater, løk, stangselleri hvitløk og tabasco i en blender. Tilsett eddik, olje og vann og kjør til jevn konsistens. Smak til med salt og pepper. Krutonger lager du slik: Skjær daggammelt hvitt brød i terninger. Varm 2-3 ss olje i en steikepanne ved middels varme. Fres 1 finhakket fedd hvitløk og tilsett brødterningene. Stek gylne. Dryss over finhakket persille. Server suppen romtemperert i små suppeskåler med krutonger drysset over.
 
Kylling med både dødelig og giftig saus, gresskarterte og -pesto:
Legg estragonkvister under skinnet på kyllingbrystene. Dryss over salt og pepper og stek gylne på begge sider. Legg i en ildfast form og stek videre i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Hvis du bruker små kyllingbryst uten skinn, blir steketiden vesentlig kortere.
 
Gresskarterte og gresskarfyll:
Gresskarpuré lages ved å dampe gresskar kuttet i terninger i 10 minutter. Hell av kokevannet og mos. Pisk eggene med fløten og sukkeret. Tilsett den avkjølte gresskarpuréen. Deretter krydderene. Smak til med salt og pepper.

Skjær ut butterdeig som passer til små terteformer og kle disse med deigen. Fyll med gresskarrøren. Stek ved 180 grader i 20 minutter.

Rødbetsaus:
Skrell og skjær rødbeter i små terninger. Finhakk løken og fres den i olje. Tilsett rødbetene og la dem frese med et minutt eller to. Tilsett hvitvinen og kok inn til mesteparten er fordampet. Tilsett kyllingkraft og sukker og kok til rødbetene er helt møre. Hell i en blender og kjør til jevn mos. Varm opp rødbetsausen og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
 
Gresskarpesto:
Rist gresskarkjernene i tørr steikepanne. Avkjøl. Knus hvitløken med havsalt i en morter. Tilsett urtene og knus til jevn mos. Tilsett gresskarkjernene og knus videre. Tilsett olivenolje til passe konsistens (relativt fast) og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
 
Skummende ertesjy:
Tin ertene ved å helle dem i kokende vann. Hell av vannet. Fres løk og hvitløk i smør.
Tilsett hvitvin og kok den litt inn i et par minutter. Ha i fløten. Kok opp. Tilsett erter og kok opp. Ha umiddelbart i en blender og kjør til den er jevn. Du kan selvsagt også bruke en stavmikser. Press sausen gjennom en sikt. Varm opp igjen, tilsett smøret og skum opp med en stavmikser.
 

Anretting: Legg en gresskarterte (uten form) og et kyllingbryst på hver tallerken. Legg en klatt gresskarpesto oppå hvert kyllingbryst. Hell den grønne sjysausen rundt kyllingen og den røde tykkere sausen i den andre enden av tallerkenen.

Gresskarsorbet og -iskrem:
Sorbet:
Ha alt i en blender og kjør til jevn masse. Hell i en iskremmaskin eller sett i fryseren. Rør hver time under innfrysningen for å unngå krystaller.
 
Iskrem:
Pisk eggene med sukker til eggedosis. Tilsett fløte og gresskarpuré som er blandet med krydderene. Bland lett men godt. Hell i en iskremmaskin eller sett i fryseren. Rør hver time under innfrysningen for å unngå krystaller.
 
Karamelliserte gresskarkjerner:
Smelt sukkeret i en tykkbunnet panne og rør inn gresskarkjernene. Hell raskt på et bakepapir for at blandingen skal stivne. Avkjøl og bryt opp i passe biter.
 
Bærsaus:
La bærene tine noe. Hell i blender og kjør til jevn konsistens.

Server en kule av hver istype sammen med et dryss av karamelliserte gresskarkjerner og bærsausen.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her