Fyldig minestrone (Minestrone Ricco) (Italia)
Foto: Istock

Fyldig minestrone (Minestrone Ricco) (Italia)

I denne minestrone-rette er det kylling som skaper fylden sammen masse andre deilige ingredienser.

Fremgangsmåte

Varm opp oljen i en stor stekepanne, ha i kyllinglårene og stek i ca 5 minutter på hver side. Ta dem opp med hullsleiv og legg til side.

Skru ned varmen, ha bacon, løk og urter i pannen under stadig omrøring i ca 5 minutter. Ha i alle grønnsakene unntatt de frosne ertene, og stek 5-7 minutter til, mens du rører ofte.

Legg kyllinglårene i pannen igjen, tilsett kraften og kok opp. Legg på lokk og kok på svak varme i 35-40 minutter, rør av og til.

Ta ut kyllinglårene med en hullsleiv og legg dem på skjærefjel. Rør ertene og pastaen i suppen og kok opp igjen. La det småkoke til pastaen er ferdig, 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken.

I mellomtiden tar du skinnet av kyllingen, løsner kjøttet fra bena og skjærer det i biter på 1 cm. Ha kjøttet tilbake i suppen og varm opp. Smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm i suppeboller, drysset med revet parmesan og pyntet med et par basilikumblader.

Dette er en spesiell minestronesuppe med kylling. Serveres den med italiensk brød med sprø skorpe, blir det et mettende måltid.

Se våre andre oppskrifter på minestrone

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her