Fyldig minestrone (Minestrone Ricco) (Italia)
Foto: Istock

Fyldig minestrone (Minestrone Ricco) (Italia)

I denne minestrone-rette er det kylling som skaper fylden sammen masse andre deilige ingredienser.

Fremgangsmåte

Varm opp oljen i en stor stekepanne, ha i kyllinglårene og stek i ca 5 minutter på hver side. Ta dem opp med hullsleiv og legg til side.

Skru ned varmen, ha bacon, løk og urter i pannen under stadig omrøring i ca 5 minutter. Ha i alle grønnsakene unntatt de frosne ertene, og stek 5-7 minutter til, mens du rører ofte.

Legg kyllinglårene i pannen igjen, tilsett kraften og kok opp. Legg på lokk og kok på svak varme i 35-40 minutter, rør av og til.

Ta ut kyllinglårene med en hullsleiv og legg dem på skjærefjel. Rør ertene og pastaen i suppen og kok opp igjen. La det småkoke til pastaen er ferdig, 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken.

I mellomtiden tar du skinnet av kyllingen, løsner kjøttet fra bena og skjærer det i biter på 1 cm. Ha kjøttet tilbake i suppen og varm opp. Smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm i suppeboller, drysset med revet parmesan og pyntet med et par basilikumblader.

Dette er en spesiell minestronesuppe med kylling. Serveres den med italiensk brød med sprø skorpe, blir det et mettende måltid.

Se våre andre oppskrifter på minestrone

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her