Frityrstekte epleskiver (Buñuelos de manzana) (Spania)

Fremgangsmåte

Legg epleskivene i en lav bolle, ha sukker og likør eller konjakk over og vend på epleskivene slik at de blir dekket. La det stå noen timer i romtemperatur.

Visp sammen eggeplommer, melk, 1 ss olivenolje, salt og mel i en anen bolle. Legg på lokk og sett i kjøleskapet i 1-2 timer.

Pisk eggehvitene i en bolle til det dannes stive topper, og vend eggehvitene inn i røren til det så vidt er blandet.

Hell så mye olje i en frityrgryte at det står 5 cm over bunnen og varm oljen til et frityrtermometer viser 180 C. Arbeid i omganger: Dypp epleskivene i røren og slipp dem forsiktig oppi den varme oljen. Stek dem i 3-4 minutter, til de er gylne. Snu dem bare under stekingen. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.

Legg de stekte epleskivene på et varmt fat og sikt melis over. Server dem glovarme.

Selv om mesteparten av den spanske epleproduksjonen foregår i Asturias og El Levante, er det katalanerne som er de ubestridte mestere i frityrstekte epleskiver.

Røren lages i forveien. Men skal resultatet bli bra, må eggehvitene piskes like før du skal steke eplene.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her