Stekes ved 200 °C i ca. 30 minutter.
Smuldre gjære i bakebollen, tilsett lunkent vann og rør ut gjæren. Rør i smør eller olje, de hakkede valnøttene og salt. Bland i rugmel og så mye hvetemel at deigen blir smidig og slipper bollen.
La deigen hvile under plast på lunt sted ca. 45 minutter.
Ha deigen på bakebordet og del den i to like store biter. Form dem til runde brød og klem dem litt flate. La dem heve under plast på lunt sted i ca. 30 minutter. Snitt de ferdig hevede brødene med en spiss kniv, lag 4 snitt over hele brødet slik at det blir 8 biter når de taes fra hverandre.
Sett dem i ovnen og stek dem. Avkjøles på rist utildekket. De kan med fordel fryses.
Og dette er våre glutenfrie oppskrifter
Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk
Og dette er våre glutenfrie oppskrifter
Overrask med spennende rundstykker
Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker
Og vi har flere fristende oppskrifter på scones
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig