Fylt indrefilet bakt inn i spekeskinke:
- Gni fileten inn med salt og pepper.
- Del den i to på langs og smør kremosten utover.
- Rull den sammen.
- Pakk skinkeskivene rundt fileten og bind hyssing rundt med jevne mellomrom.
- Legg fileten i en form og pensle med oljen.
- Sett steketermometer inn i kjøttet og stek fileten på 175° C til termometeret viser ca. 58° C. Da er kjøttet rosa inni.
- La fileten hvile 15-20 minutter før den skjæres i skiver.
Grønn saus:
- Bland alle ingrediensene til sausen, unntatt olje, salt og pepper i en foodprocessor.
- Tilsett oljen mens maskinen kjøres på lav hastighet, og la sausen bli jevn og godt blandet.
- Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til den skal serveres.
Sherrysaus:
- Fres finhakket sjalottløk gyllen.
- Tilsett sherry og kalvefond/kraft og laurbærblad.
- Kok den inn til halvparten.
- Sil kraften og visp inn maisennamel (utrørt i litt vann) og crème fraîche.
- Rør inn smøret.
- Smak sausen til med resten av sherryen, salt og pepper.
Fordel sausen på serveringsfat og legg filetskivene over. Eller server den ved siden av. Stekte poteter og grønn salat smaker godt til.
Her finner du mange deilige retter med indrefilet