Sticky Toffee Pudding:
Bland grovhakkede dadler med vann i en kjele og kok i 10 minutter. Tilsett natron og bland godt. Avkjøl.
Kjør romtemperert smør og sukker til luftig krem. Tilsett frøene fra vaniljestangen og kjør inn ett egg av gangen.
Sikt inn hvetemel og bakepulver. Tilsett dadlene som ikke må være for varme. Bland med en slikkepott.
Kle en liten langpanne og fyll med deigen som er ganske løs og klumpete. Glatt ut med slikkepott. Dekk formen med alu-folie og stek ved 180 grader i 30 minutter. Sjekk med en trepinne at kaken er gjennomstekt.
Saus:
Ha ingrediensene i en tykkbunnet kjele, kok opp og la småkoke i 10 minutter. Avkjøl.
Server puddingen med sausen over og toppet med vaniljeiskrem.
Slik lager du vaniljeiskrem selv
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig