- Varm melken til den er fingervarm, tilsett olje. Smuldre gjæren i bakebollen og hell melken med oljen over.
- Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen til den er blank og smidig. Dekk den godt til og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Elt deigen lett om og form den til et avlangt brød, legg det på bakepapir på stekebrett, dekk det til og la det etterheve i ca. 20 minutter.
- Snitt brødet og pensle det med lunkent vann.
- Stek brødet i nedre del av ovnen til det er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Tips: Brødet er best nystekt, men kan dypfryses og varmes forsiktig før servering.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig