Sil bløtevannet av bønnene, skyll dem godt og fjern misfargede bønner. Ha bønnene i en stor kasserolle, hell på vann så det dekker, kok opp og la bønnene koke i 2-3 minutter. Sil av kokevannet.
Hell på 9 dl vann, kok opp og ha i resten av ingrediensene unntatt persille. Legg på lokket og la bønnene koke til de er møre, 60-75 minutter (ca 20 minutter i trykkoker). Rør i persillen når bønnene er kokt, og smak til med salt og pepper.
Server brød, oliven og eventuelt ansjos til.
Fasolatha er en nasjonalrett i Hellas, og generasjoner av grekere har vokst opp på denne suppen. På de greske øyene er den like vanlig som oliven.
Denne suppen er næringsrik, vegetarisk og enkel å lage. Olivenolje er en av de viktigste ingrediensene i denne delikate suppen, den skal smake litt av god olivenolje. Server brød og oliven eller en saltet fisk som ansjos til.