Bakt kål med fetaost og oliven eller dadler
Foto: Malisa Nicolau

Bakt kål med fetaost og oliven eller dadler

Kål er en fantastisk råvare som med stort hell kan spille hovedrollen på middagstallerkenen.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skyll og rens rosenkålen. Nykålen eller spisskålen deles i fire båter.
  2. Legg kål i en langpanne. Skjær hvitløken i to på tvers av feddene.
  3. Gni kålen med hvitløken før hvitløken også legges i langpannen.
  4. Drypp på litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
  5. Bak kålen i 15-20 minutter. Kjenn med en spiss kniv om den er ferdig.
  6. Skrell løken og hakk fint.
  7. Hakk løpstikken (eller persillen) grovt.
  8. Ta ut steinene og hakk dadlene eller olivenene grovt.
  9. Skjær fetaosten i terninger.
  10. Fordel dette over kålen
  11. Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle.
  12. Drypp dressingen over kålformen. 

Vi byr på mange andre kjøttfrie retter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her