Det er enkelt å lage kjøttboller. De persillestuede rotgrønnsakene er også enkle å lage, og gjør retten kjempegod. Du trenger ikke noe saus til.
Røsti er luksuriøse rivekaker - altså revne poteter og andre rotgrønnsaker som sprøstekes i panne og kan spises alene eller som tilbehør.
Aller best blir röstiene av rå poteter, men har du en del kokte poteter til overs, kan du blande de inn i røren. lag den mer fargerik med revet gulrot.
Dette er en herlig varmende suppe som i tillegg er enkel og velsmakende. ingenting er bedre en kald vinterdag.
I Sogn og Fjordane har de sin vri på fårikålen Det blir en lammegryte. Her har du oppskriften.
Slik lager de fårikålen i Oppland. Den oppskriften må du prøve.
Lårene er den beste delen av kyllingen. De tar litt lengre tid å tilberede, men du verden så mye smak du får igjen for investeringen. Prøv Kyllinglår med urter.
Her får du oppskriften til en suppe som en av Norges fremste kokker har komponert, nemlig Odd Ivar Solvold. Du skal lage en suppe med potet chorizopølse.