- Ha kjøttdeig, løk og krydder i en bolle og elt godt sammen. Smak til med salt og pepper. Form bittesmå boller og sett på en brett.
- Varm olje i en panne og stek bollene raskt på hver side til de er gjennomstekte. Hold dem varme.
- Grønnsaker:
- Skrell og del opp grønnsakene i små terninger. Hold dem fra hverandre.
- Varm halvparten av olje og smør i en panne og stek grønnsakene i porsjoner etter type til de er myke men fortsatt med litt motstand.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha i mer smør og olje om det trengs for de neste rundene. Hold varmt i mellomtiden.
- Dryss over finhakket bladpersille og server grønnsakene til kjøttbollene.
- Server gjerne en salsa eller dip til.
Tips: Her kan du bruke den kjøttdeigen du liker best, storfe, lam, svin eller kylling.
Tips: Du kan bruke fryst grønnsaksblanding om du har dårlig tid. For mer farge kan du bruke søtpotet i stedet for vanlig potet. Og du kan droppe både rosenkål og sjampinjong.
Tips: Du kan steke grønnsakene i ovnen i en ildfast form ved 180 grader i 20 minutter mens du lager kjøttbollene. Da sparer du tid.