- Legg de tørkede bønnene i vann i minst 12 timer.
- Kok opp 2½ liter vann. Ha i de utvannede bønnene. Kok opp og skum godt av underveis. La småkoke i 35 minutter.
- Tilsett de grønne bønnene som er delt opp i biter à 2 cm, squashen, gulrøttene, løken og potetene som alle er kuttet i terninger.
- Spe eventuelt på med mer vann og tilsett saltet. Kok opp og la koke videre i 20-25 minutter. Skum godt av underveis.
- Tilsett pastaen og la koke videre i 1-8 minutter avhengig av type. I mellomtiden lager du pistou.
- Pistou: Rens tomatene for både skinn og frø og del opp i terninger. Knus hvitløken i en morter med litt havsalt, tilsett basilikumbladene og mos videre. Deretter tomatene. Rør til du har fått en jevn masse. Tilsett deretter olje og ost i doser annenhver gang. Smak til med salt og pepper.
- Ha blandingen i den varme suppen og rør til alt er godt blandet. La trekke i noen minutter mens du holder suppen varm (skal ikke koke).
- Server med nystekt fougasse.