Madame’s French 75 er en twist på Arnaud's French 75 med Veuve Clicquot og Hennessy VSOP i stedet for Moet & Chandon og Courvoisier VS.
Enten du skal mikse en drink med vodka, rom, whisky eller annet brennevin du har for hånden, da er det bare å bruke menyen under. Enten du er amatør eller regner deg selv som relativt proff, finner du garantert din favoritt her.
Du kan legge alle dine drinkoppskrifter inn i din personlige bartender.
Madame’s French 75 er en twist på Arnaud's French 75 med Veuve Clicquot og Hennessy VSOP i stedet for Moet & Chandon og Courvoisier VS.
En margarita serveres vanligvis i et cocktailglass og med saltkant. Her er den gjort om til en shortdrink, med isbiter. Varmen som skal skremme bort forkjølelsesubehaget kommer fra tequila, honning og ingefær.
Hvis du erstatter hylleblomstsirupen med hylleblomstlikør som St. Germain, blir denne drinken litt sterkere. Det gjør kanskje ikke noe.
Akevitt og jordbær er kanskje ikke den første kombinasjonen du tenker på, men det er jo norsk som bare det. Derav navnet på denne drinken som er komponert av bartenderne på restaurant Aymara i Oslo.
Milk punch er en "melkevasket" drink som er holdbar i flere måneder i kjøleskapet. Drinken tar en del tid å lage, men når den er klar, er den enkel å servere. Egner seg derfor til større selskaper.
Appelsin og honning er i særklasse så smaksrike at de klarer seg med et forholdsvis smaksnøytralt brennevin som vodka til å løfte fram smakene. Eggehvite bidrar med kremet munnfølelse som gir en opplevelse av fylde.
Plommesake - umueshu - en en undervurdert ingrediens, ofte litt søt å drikke til mat, men i en litt tørr utgave som den som er brukt her, gjør den underverker.
Det er Anne Maurseth på oslobaren Andre til Høyre har laget jule- og nyttårsdrinkene for oss i år. Og ved å utnytte en hjemmelagde ingrediens, nemlig en intenst krydret julesirup, oppnås to vidt forskjellige smaksprofiler, og begge med ingredienser du garantert har i huset.
Denne drinken både dufter og smaker intenst av jul. Samtidig som den er frisk og forførende god.
Denne cavadrinken gir masse julefølelse - men smaker også godt lenge etter at julestemningen har gitt seg.
Det er lett å lage den selv ved å ha en klunk Tomtegløgg i et glass og toppe med bobler. Men hvis du ikke er så glad i kanelsmaken, og i tillegg vil ha mer kontroll over ingrediensene, har vi et forslag som gir både julefølelsen og oppleves forfriskende uten å være for søt.
Gin sour er nesten en utryddet drink. Det er nemlig en av de virkelig klassiske gindrinkene som regjerte før sodavann ble oppfunnet på midten av 1800-tallet.
Til denne klassikeren som skal ha oppstått i Chicago (en gang ved slutten av 1800-tallet) og ikke New York, brukes egentlig rødvin. Men portvin gir den en ekstra fylde, varme og sødme.
Denne drinken har fått navn etter hovedingrediensen pisco som er et brennevin typisk for deler av Sør-Amerika, og spesielt Peru. Sette i gang å mikse.
Med gin og vermut har du to tredeler av en negroni, men denne drinken er ikke så kraftig som en negroni, ikke bare fordi camparien mangler, men fordi den har tonic i stedet. Det gjør den langt mer leskende enn den kanskje ser ut til.
Amerikansk whiskey, som er korrekt ingrediens i denne drinken. Siden det finnes like mange måter å lage den på som det finnes bartendere, er det helt innafor å bruke rom.
Tilbudet av vermut i Norge vokser stadig, og med det mulighetene for å nyte denne retrovinen alene. Om du ikke er helt der, start med vermut & tonic. I den legger du en skive med agurk.