Røres og siles i avkjølt coupetteglass. Serveres med hjemmelaget iskrem og iskremkjeks.
Hjemmelaget Angostura- og kardemomme-iskrem:
7 eggeplommer
6 dl kremfløte
3 dl helmelk
7 kardemommekapsler
1,5 kanelstang
1 vaniljestang
25 dæsjer Angostura bitters
1 nellik
1 ts appelsinskall
1/2 ts salt
Serveres med noen dæsjer Angostura bitters på toppen og tørket eplechips.
Iskremkjeks:
8 ss mandelmel
8 ss sukker
6 eggehviter
40 g smeltet smør
15 dæsjer vaniljeessens
Stekes ved 175°C i 10-15 minutter.
Shrub med epler fra Hardanger:
Aromaepler fra Hardanger
Eplesidereddik
Hvitt sukker
1 dl Moscovado-sirup
Kutt eplene i biter. Tilsett eplesidereddik. La eplesidereddiken dekke frukten. Legges i et syltetøyglass med tett lokk i 5 dager. Etter fem dager: sil av frukten og ta det flytende i en gryte. Tilsett like mye hvitt sukker som det er eddik. Tilsett 1 dl Moscovado-sirup. Kok opp, ta av platen med en gang det koker opp. La shruben avkjøles og sett i kjøleskap med lokk på.
Kanelsirup:
Kok opp like deler sukker og vann. Ta av platen når det koker og tilsett to kanelstenger. La det avkjøles.