Matkurs og vinkurs

Lekker 5-retters middag med øl og vin 5. februar

Wine- & Beermakers Dinner: Smak belgisk øl mot italienske viner
Foto: (DukeII)

Wine- & Beermakers Dinner: Smak belgisk øl mot italienske viner

5. februar kan øl- og vinelskere sette hverandre stevne på Klosteret Restaurant. 
Julie Helene Amundsen
09 September 2019 - 14:25

En ting vi kan love deg er at denne kvelden blir helt unik i sitt slag. Det er nemlig ikke hver dag en anerkjent vinmaker og brygger møtes i Oslo med sine beste produkter. Musella og Chimay kan man trygt si jobber på helt forskjellige måter, men en ting eniges de om, og det er at håndverk og kvalitet trumfer alt. 

Fabrice Bordon

Chimay er et av verdens aller mest kjente bryggerier, og man trenger ikke være særlig bevandret i ølverdenen for å kjenne igjen den ikoniske flasken og etiketten. Det som gjør dette ølet så spesielt, er at det har blitt brygget av trappistmunker i Belgia helt siden 1862. Ølet er laget innen for klosterets murer, og alt overskudd går til veldedighet. Ølene til Chimay er klassisk belgisk i stilen, og det vil si at dette ølet er svært godt egnet til mat. Er det noe Belgia kan, så er det øl og mat i kombinasjon. Denne kvelden kommer Fabrice Bordon, som har vært et ansikt utad for Chimay i snart 19 år. Få kan påstå å kjenne bryggeriet bedre enn han. 

Les hva Apéritif mener om Chimays øl her

Maddalena Pasqua Di Bisceglie (t. v.)

Musella holder til utenfor Verona i vakre Veneto. Emilio Pasqua di Bisceglie og hans datter Maddalena er grunnlegger av Musella. Det er i dag Maddalena sammen med sin fetter Enrico Raber som drifter vingården. Bærekraft er et nøkkelord for Emilio og Maddalena, som jobber biodynamisk. De er svært opptatt av at man skal ha respekt for naturen rundt seg, og at vinstokkene deres skal vokse opp i et harmonisk terroir. Musella er et tydelig eksempel på hvordan man kan produsere miljøvennlig, uten at det skal gå på kompromiss med kvaliteten. Denne kvelden er det Maddalena som kommer for å dele sin filosofi og vise frem sine flotte viner.

Les hva Apéritif mener om Musellas viner her

Middagen finner sted på Klosteret som er en av Oslos lengst levende restauranter. Kjøkkensjef gjennom 27 år, Daniel Karlsson, har fått i oppgave å komponere en meny som skal matche både viner og øl. Dette blir en svært kulinarisk og smakfull aften som du må få med deg.

  Foto: Ashkan Bayat
Endringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her