Helstekt kylling med vermutsaus
Fremgangsmåte
Rør sammen smør, løk og persille og legg blandingen inn i kyllingene. Pensle kyllingene med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett kyllingene midt i ovnen og stek dem ved 180 grader i ca. 1½ time. Ta kyllingene ut av pannen og la hvile ca. 15 minutter.
Imens siler du stekesjyen over i en kjele. Ha vann i pannen og få med mest mulig over i kjelen. Tilsett vermut kjelen. Kok opp og skum av. La småkoke i 5 minutter. Tilsett matfløte og kok opp slik at sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Kyllingrulader med risotto
Fremgangsmåte
- Legg de soltørkede tomatene i vann i 20-30 minutter til de blir myke. Hakk mozzarellaosten, tomater, basilikum og olivener og bland alt sammen.
- Bank ut kyllingfiletene og fordel ostefyllet over.
- Rull filetene sammen og bind dem sammen med hyssing. Legg kyllingfiletene på en stekeplate med skjøten ned.
- Stek kyllingruladene ved 200 °C i 15-20 minutter.
- Ta av hyssingen, skjær kyllingruladene i skiver og legg dem på en seng av risotto.
- Lag risottoen mens kyllingruladene stekes:
- Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken blir myk.
- Tilsett ris og safran og spe med vinen og 1 dl kyllingkraft. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert.
- Fortsett med å helle på kraft i fire omganger. All væsken skal være absorbert før neste omgang blir tilsatt.
- Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Riskornene skal være myke, men faste ("al dente"). Risottoen skal være kremaktig.
- Ha i smør og parmesan til slutt.
Har du lyst til å lage en annen risotto finner du mange oppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
84 POENG